Selecteer een pagina

Bureau de Bont: sterk in ontwikkeling!

Klik hier voor een nadere kennismaking met de organisatie

Aanjagen en implementeren van innovatie

Klik hier voor meer informatie over het versterken van de New Business & Marketing afdeling

Succesvol verwerven van opdrachten en contract

Lees hier meer over de leergang Accountmanagement in de zorg

Het ontwikkelen en implementeren van een projectmanagement applicatie

Klik hier voor meer informatie over de toekomst van kwaliteitsmanagement

Al onze trajecten zijn maatwerk, omdat geen organisatie hetzelfde is

En omdat ook geen mens hetzelfde is, stellen onze mensen zich aan u voor

Inzicht in de eigen Projectsamenwerking

Klik hier voor meer informatie en een gratis QuickScan

De digitale PSU

De show must go on

Projecten worden gegund, projecten starten op en er wordt nog volop samengewerkt. Op afstand. We weten inmiddels waarom. Dit gaat helaas nog wel even duren, maar voor veel projecten geldt: de show must go on!

We zijn ondertussen 4 weken onderweg en velen van ons zijn toch wel verrast en de ogen zijn geopend. Communicatie en afstemmen gaat eigenlijk best wel prima op afstand. Teams, Skype, Zoom, Hangout. Het helpt ons allemaal de dag door. Vergaderingen, coachingsgesprekken en zelfs sportsessies. Verzin het of het gebeurt via de digitale snelweg.

Wat er echter bij inschiet is dat weekendpraatje bij het koffiezetapparaat, even een collega op de hak nemen of even bij elkaar binnenlopen en je team richting te geven voor de dag die komen gaat. Hetgeen besproken moet worden, wordt besproken, maar alles wat daaromheen zit en o zo belangrijk is om als team of project te functioneren, wordt slechts ten dele ondervangen door de Team’s van deze wereld.

Juist in deze tijd is het daarom extra belangrijk om actief aandacht te besteden aan elkaar of aan je team. Welke afspraken hebben we met elkaar over de te varen koers? Welk gedrag mogen we hierin van elkaar verwachten?  Kennen we elkaar echt goed genoeg om ook op afstand te weten hoe de ander in zijn werk zit? Allemaal vragen die makkelijker te beantwoorden zijn in een coronavrije wereld dan in de huidige digitale.

Dit geldt zeker voor lopende, maar wellicht nog meer voor startende projecten. De start van het project opschuiven, is vaak geen optie en een goed begin is meer dan het halve werk. Het starten van een project zonder duidelijke strategie, gemeenschappelijke doelen en samenwerkingsafspraken leidt op ten duur tot eilandjes en drijfzand. Een volwaardige Project Startup op afstand is mogelijk met alle technologie van dien, het vraagt alleen om een nog strakkere voorbereiding en een beetje flexibiliteit en creativiteit van ons allemaal.

Wij als BdB zijn momenteel druk doende om onze klanten hiermee te helpen. Een PSU, projectevaluatie of teambuilding kan ook zeker in deze virtuele wereld. Het is anders, maar zeker niet minder belangrijk. Wellicht zelfs belangrijker? Wil je dat wij hier met je over mee denken? Laat het dan weten en we Zoomen met jullie in!

Sven Warmerdam

Sven Warmerdam

Senior organisatieontwikkelaar