Selecteer een pagina

Bureau de Bont: sterk in ontwikkeling!

Klik hier voor een nadere kennismaking met de organisatie

Aanjagen en implementeren van innovatie

Klik hier voor meer informatie over het versterken van de New Business & Marketing afdeling

Succesvol verwerven van opdrachten en contract

Lees hier meer over de leergang Accountmanagement in de zorg

Het ontwikkelen en implementeren van een projectmanagement applicatie

Klik hier voor meer informatie over de toekomst van kwaliteitsmanagement

Al onze trajecten zijn maatwerk, omdat geen organisatie hetzelfde is

En omdat ook geen mens hetzelfde is, stellen onze mensen zich aan u voor

Inzicht in de eigen Projectsamenwerking

Klik hier voor meer informatie en een gratis QuickScan

De Innovatie Battle

Hoe kan uw organisatie in 2018 goede voornemens omzetten in realistische doelen?

Het is januari, de oliebollen liggen nog zwaar op de maag, in de agenda zijn de nieuwjaarsborrels eerder regel dan uitzondering en de goede voornemens zijn weer vol frisse moed in de maak.
Wéér die goede voornemens. Wellicht in de vorm van een mooi jaarplan. Maar hoe zorgt u er nou voor dat ze deze keer wél gerealiseerd worden? Afgelopen jaar zijn ze ook al blijven liggen, hoe enthousiast iedereen er ook aan begon. Misschien dat we het bovenstaande wat chargeren, maar dit is toch vaak de praktijk.

Om die reden hebben we dit over een andere boeg gegooid en zie hier de geboorte van de Innovatie Battle! In plaats van de traditionele jaarplansessie, wilde we een keer wat anders.

Waarom?

Waar goede voornemens en plannen dus nog wel eens op de plank belanden, wilden we 2018 goed beginnen, vol energie en mét inspirerende plannen. Waar iedereen zin in heeft én naar uitkijkt.

Hoe hebben we dit gedaan?

Deze keer geen muren vol ‘geeltjes’ of brown papers, maar de competitieve Innovatie Battle. Deze ‘wedstrijd’ omvatte 3 rondes; 3x brainstormen, 3x pitchen, 3x stemmen en uiteindelijk 1 winnaar! Met een strak georganiseerde middag, zijn we tot vier innovatieve ideeën voor 2018 gekomen. En niet onbelangrijk; elk innovatief idee is voorzien van een haalbaar plan van aanpak.

Door de competitieve vorm ontstaat automatisch draagvlak en eigenaarschap bij de deelnemers, het zijn namelijk hún ideeën. Mooi om te zien hoe in een middag van creatieve ideeën te komen tot een concrete en realistische aanpak. Creativiteit wordt gestimuleerd, maar dit wordt gekoppeld aan een dosis gezonde haalbaarheid. Met een kritische blik naar realisatie van het idee in de praktijk.

Dit leverde in ons geval niet alleen 4 mooie innovatieve ideeën op, maar ook ervaring in het kort pitchen en het groepsgevoel is deze middag verstevigd. Koppel dit aan het eigenaarschap voor de ideeën en we kunnen echt spreken van een geslaagde ‘Doe-middag’.

Innovatie Battle

Iets voor uw organisatie?

Bent u ook competitief ingesteld, zit uw organisatie vol met goede ideeën, maar komen deze vaak niet van grond? De Innovatie Battle is dan wellicht iets voor uw organisatie. U kan altijd vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie met Sanne Huisman of Sven Warmerdam.

Een innovatief 2018 toegewenst!

Sanne Huisman

Sanne Huisman

Senior organisatieontwikkelaar

Sven Warmerdam

Sven Warmerdam

Senior organisatieontwikkelaar