Selecteer een pagina

Bureau de Bont: sterk in ontwikkeling!

Klik hier voor een nadere kennismaking met de organisatie

Aanjagen en implementeren van innovatie

Klik hier voor meer informatie over het versterken van de New Business & Marketing afdeling

Succesvol verwerven van opdrachten en contract

Lees hier meer over de leergang Accountmanagement in de zorg

Het ontwikkelen en implementeren van een projectmanagement applicatie

Klik hier voor meer informatie over de toekomst van kwaliteitsmanagement

Al onze trajecten zijn maatwerk, omdat geen organisatie hetzelfde is

En omdat ook geen mens hetzelfde is, stellen onze mensen zich aan u voor

De kramp van de Bouw…

Het blijft knagen aan de bouwsector. Mooie projecten wisselen af met soms een enorme bleeder. Houdt het dan nooit op………..?

Kenmerkend voor de bouw is de enorme vergadercultuur. Als management schuif je van overleg naar overleg. Je hebt vaak niet eens de tijd voor een gezonde voorbereiding.
Er moet zo veel, de risico’s zijn zo groot, de goede medewerkers zijn schaars. Dat vraagt steeds weer om bijsturen.

En echt alles kunnen overzien is onmogelijk. Dus steeds popt er ergens een issue of incident op. En altijd als het kwaad geschied lijkt te zijn. Met alle gevolgen van dien.

Juist onze vergader- en overlegmarathon lijkt de kramp alleen maar te vergroten. Door de druk op de resultaten, de angst voor falen en de roep om “in controle te willen zijn” verstarren organisaties.

En daarmee schieten we als bouwsector in een “angstmodus”. Angst om een aankomend probleem te benoemen. Angst om een fout te maken. Angst om iets niet te hebben gezien. Angst om afgerekend te worden. En…… angst om überhaupt nog initiatief te durven nemen.

Met als belangrijkste effect, angst om samen te werken. Angst om te praten. Angst om uitdagingen samen op te pakken. En iedereen trekt zich terug…….

Juist hier zit een oplossing. Veel problemen waren al veel eerder bekend. Signalen waren afgegeven. De eerste tekenen van een conflict waren al lang en breed bekend.

De impliciete signalen uit de teams vormen een ongebruikte bron voor het voorkomen van bleeders en een verbetering van het rendement.

En het ligt zo dichtbij…….