Selecteer een pagina

Bureau de Bont: sterk in ontwikkeling!

Klik hier voor een nadere kennismaking met de organisatie

Aanjagen en implementeren van innovatie

Klik hier voor meer informatie over het versterken van de New Business & Marketing afdeling

Succesvol verwerven van opdrachten en contract

Lees hier meer over de leergang Accountmanagement in de zorg

Het ontwikkelen en implementeren van een projectmanagement applicatie

Klik hier voor meer informatie over de toekomst van kwaliteitsmanagement

Al onze trajecten zijn maatwerk, omdat geen organisatie hetzelfde is

En omdat ook geen mens hetzelfde is, stellen onze mensen zich aan u voor

Inzicht in de eigen Projectsamenwerking

Klik hier voor meer informatie en een gratis QuickScan

Even voorstellen…

Beste lezer,

Bureau de Bont heeft twee nieuwe collega’s (Kevin Herweijer en Eline Odding), graag stellen wij ze aan u voor.

Vertel eens wat over jezelf?

Eline: Ik ben Eline, 24 jaar en woon in Ermelo. In mijn vrije tijd speel ik korfbal en vind ik het leuk om af en toe hard te lopen of te wielrennen.

Kevin: Ik ben Kevin, 30 jaar en woon in het centrum van Utrecht en in mijn vrije tijd doe ik aan hockey, (begin ik net met) fotografie en speel ik graag bordspellen.

Welke opleiding heb je gevolgd?

Eline: Na de middelbare school wist ik niet goed wat ik wilde studeren, maar vanwege mijn interesse in sport en de werking van het menselijk lichaam, koos ik voor de opleiding fysiotherapie. Een erg leuke opleiding, maar ik merkte dat het beroep toch niet helemaal bij mij paste. Ik ben daarom vervolgens de premaster en master Healthcare management gaan volgen om toch in de gezondheidszorgsector te blijven, maar het meer vanuit een managementrol te benaderen.

Kevin: Na mijn middelbare school koos ik voor de brede studie technische bedrijfskunde. Ik wist eigenlijk gedurende de hele studie dat ik nog zou gaan doorstuderen. Ironisch gezien, is het enige vak dat ik moest herkansen: Arbeids- en organisatiepsychologie, waar ik uiteindelijk een volledige master aan heb geweid. Bij technische bedrijfskunde leerde ik namelijk veel over processen en organisatiestructuren, maar ik miste het (in mijn ogen essentiële) menselijke aspect. Hoe breng je een dergelijk proces tot leven? Van papier naar praktijk? Vandaar de keuze voor Psychologie.

Wat is je eerdere stage-/werkervaring?

Eline: Ik heb als fysiotherapeut stage gelopen in een eerstelijnspraktijk en in het Isala ziekenhuis. Hier had ik veel te maken met de administratieve werkzaamheden van een fysiotherapeut. Dit werd vaak opgelegd door zorgverzekeraars met als doel het waarborgen van kwaliteit van zorg, maar de kwaliteit werd er niet altijd beter van. Ik wilde hier meer van weten en ben daarom tijdens mijn master stage gaan lopen bij een zorgverzekeraar; het zorgkantoor van Zilveren Kruis. Ik heb hier veel geleerd over ‘de andere kant van de tafel’. Ik ben met name betrokken geweest bij het project Leven zoals je wilt, waarbij we samen met zorgorganisaties in de VVT gingen kijken hoe volledig persoonsvolgende zorg gerealiseerd kan worden.

Kevin: Ik heb 3 jaar gewerkt bij &Samhoud, een adviesbureau gericht op visie en strategie. Hierin veel voorbereidend werk gedaan voor sessies en het organiseren van bijeenkomsten om een strategische koers te bepalen of een visie tot ‘leven’ te brengen. Dit deed ik o.a. bij Achmea, Pamijer, KPN en Ahold. Daarna ging ik als programmamanager bij Amfors aan de slag. Hier ben ik 3 jaar lang verantwoordelijk geweest voor de organisatieverandering als gevolg van een wetswijziging. Hiervoor een nieuwe visie laten leven en landen binnen de organisatie, een leiderschapstraject, de implementatie van een strategische personeelsplanning en een innovatieproject waarin E-health technologie werd geïmplementeerd.

Waarom heb je gekozen voor Bureau de Bont?

We waren het er beiden over eens dat het een kleinschalig en ambitieus team is. Veel energie en een grote drive om het beste uit iedereen naar boven te brengen. Eline had daarbij als toevoeging dat zij graag iets wil kunnen betekenen in organisaties, zodat zaken beter gaan lopen en daarnaast zoveel mogelijk zichzelf wil kunnen ontwikkelen. Kevin voegt toe: ‘Mijn twee opleidingen en eigen visie op organisaties komen terug in de aanpak van Bureau de Bont: Mens (80%) en Structuur (20%). Dit gedachtengoed scherp ik graag nog verder aan.’

En de laatste vraag, waar ga jij je op focussen bij Bureau de Bont?

Eline: Ik ga mij focussen op het implementeren en doorontwikkelen van kwaliteitsmanagementsystemen. Door mijn enthousiasme en analytisch vermogen om snel van vraag naar aanpak te komen, probeer ik elk project tot een succes te maken.

Kevin: Mijn focus ligt op leiderschapstrajecten. Waarbij ik echt de verbinding wil maken met de missie & visie van de organisatie.

Eline Odding

Eline Odding

Organisatieontwikkelaar