Selecteer een pagina

Bureau de Bont: sterk in ontwikkeling!

Klik hier voor een nadere kennismaking met de organisatie

Aanjagen en implementeren van innovatie

Klik hier voor meer informatie over het versterken van de New Business & Marketing afdeling

Succesvol verwerven van opdrachten en contract

Lees hier meer over de leergang Accountmanagement in de zorg

Het ontwikkelen en implementeren van een projectmanagement applicatie

Klik hier voor meer informatie over de toekomst van kwaliteitsmanagement

Al onze trajecten zijn maatwerk, omdat geen organisatie hetzelfde is

En omdat ook geen mens hetzelfde is, stellen onze mensen zich aan u voor

Inzicht in de eigen Projectsamenwerking

Klik hier voor meer informatie en een gratis QuickScan

Even voorstellen….

Beste lezer, graag stel ik mij hier aan u voor. Warner Schumacher, op moment van schrijven 44 jaar jong en sinds december 2016 met plezier in dienst getreden bij Bureau de Bont. Ik ben ervan overtuigd dat ik bij Bureau de Bont een leuke en uitdagende periode tegemoet ga, waarbij ik u hopelijk op een later moment met raad en daad mag bijstaan. Want dat is natuurlijk waarom ik in de functie organisatieontwikkelaar voor u beschikbaar ben.

Met mijn jarenlange ervaring in de ingenieursbranche en bouwsector heb ik veel kennis en ervaring opgedaan met de uitdagingen en kansen die in de branche en sector op het gebied van organisatiekunde, kwaliteits-, milieu- en/of veiligheidsmanagement spelen. Efficiëntieverbetering in projecten, klantgericht(er) werken en het integreren van bestaande managementsystemen in een nieuwe doeltreffende (digitale) opzet zijn volgens mij drie belangrijke thema’s die momenteel spelen bij organisaties in de bouwsector.

Als ik binnen mijn vakgebied kijk, zie ik dat managementsystemen vaak veel simpeler en meer doelmatig kunnen worden opgezet. De nieuwe ISO-normen bieden hiervoor een prima kapstok (zie ook voorgaande blog van Willem de Bont of onze whitepaper over de nieuwe ISO normen). Daarnaast zie ik dat de potentie van managementsystemen vaak onvoldoende benut wordt. Dit leidt ertoe dat het managementsysteem dan onvoldoende bijdraagt aan een verbeterde bedrijfsvoering. Consequentie hiervan is dat de kosten, gerelateerd aan het beheer van het managementsysteem, niet opwegen ten opzichte van de opbrengsten. Echter, afscheid nemen van een managementsysteem of specifieke norm is vaak niet mogelijk in verband met eisen van opdrachtgevers. Kortom, voldoende uitdagingen en kansen om samen met u hier meer uit te halen en het managementsysteem meer toegevoegde waarde te laten bieden door het beter aan te laten sluiten bij de dagelijkse praktijk van de medewerkers.

In 2016 heb ik bijvoorbeeld met succes een laagdrempelige “web-based” projectmanagement- applicatie ontwikkeld dat op bovengenoemde uitdagingen en kansen effectief inspeelt. Binnen één maand na invoering van dit aangepaste managementsysteem waren hiervan de positieve financiële effecten op het rendement van de projecten voor de directie zichtbaar! En dan heb ik het nog niet eens gehad over de positieve reacties van de medewerkers die ermee moesten werken.

Bij Bureau de Bont heb ik de mogelijkheid gekregen om dit systeem verder te ontwikkelen en te professionaliseren, omdat wij denken dat dit voor meer klanten een oplossing kan bieden. Wat nog mooier is: op dit moment werken we al bij een klant aan de opzet van een soortgelijke  applicatie. Hou daarom onze blog op de website van Bureau de Bont goed in de gaten, want daar zullen we u binnenkort verder over informeren. Mocht u nu al geïnteresseerd zijn in hoe een dergelijke traject in zijn werk gaat, wat u hiervan mag verwachten en wat voor uw organisatie de opbrengsten kunnen zijn, dan licht ik dit natuurlijk graag toe in een persoonlijk gesprek. Vanzelfsprekend in het bijzin van uw gebruikelijke gesprekspartner bij Bureau de Bont! Hopelijk tot snel!

Warner Schumacher

Tel: 06-52663529
Email: w.schumacher@bureaudebont.nl

Warner Schumacher

Warner Schumacher

Organisatieontwikkelaar