Selecteer een pagina

Bureau de Bont: sterk in ontwikkeling!

Klik hier voor een nadere kennismaking met de organisatie

Aanjagen en implementeren van innovatie

Klik hier voor meer informatie over het versterken van de New Business & Marketing afdeling

Succesvol verwerven van opdrachten en contract

Lees hier meer over de leergang Accountmanagement in de zorg

Het ontwikkelen en implementeren van een projectmanagement applicatie

Klik hier voor meer informatie over de toekomst van kwaliteitsmanagement

Al onze trajecten zijn maatwerk, omdat geen organisatie hetzelfde is

En omdat ook geen mens hetzelfde is, stellen onze mensen zich aan u voor

Inzicht in de eigen Projectsamenwerking

Klik hier voor meer informatie en een gratis QuickScan

Gezonde medewerkers.. en dus een gezond bedrijf

Het is in de huidige tijd bijna onmogelijk om te bedenken dat we op termijn weer teruggaan naar onze kantoren. Hoe gaan de werkplekken er dan uitzien? Gaan we met plastic schermen werken, slimme looproutes of krijgt iedere collega een eigen kantoor? Hoe borgen we structureel de gezondheid en productiviteit van onze collega’s? En als we aan de slag willen met het kantoor, is dit dan niet het momentum om dit in te zetten. Kortom, hoe maken we een gezond bedrijf?

Dit zijn sommige van de vragen waar vastgoedeigenaren, ontwikkelaars, directeuren en officemanagers tegenaan lopen. Los van de huidige crisis zien we in toenemende mate een behoefte en bovenal intrinsieke motivatie van organisaties om in te zetten op de gezondheid en vitaliteit van medewerkers en vastgoedwaarde op lange termijn van het pand. Maar hoe weet je nu of je alle facetten van gezondheid raakt? En hoe maak je meetbaar of een maatregel ook iets oplevert in vastgoedwaarde, productiviteit en minder uitval van medewerkers? De WELL-standaard kan hierin handvatten bieden. Een norm voor een gezond gebouw en een gezonde gebouwgebruiker, gebaseerd op jarenlang internationaal onderzoek en testen, waarbij de link met de natuur centraal staat.  

De gezondheid van medewerkers wordt meer dan 55% bepaald door de fysieke omgeving, waarbij medewerkers het merendeel van de dag in de fysieke kantooromgeving zijn. Directe impact op de gezondheid wordt dus grotendeels gemaakt binnen onze kantoren. De intrinsiek gevoede zoektocht om deze gezondheid te stimuleren, leidt tot inventieve ontwikkelingen op product- en gebouwniveau. Denk aan groene daken, moswanden in kantoren en vitale eetfaciliteiten. Maar er ontbreekt nog vaak een overkoepelende kapstok om impact op gezondheid te maken. De WELL-standaard ondersteunt in het inzichtelijk maken van maatregelen die vormgeven aan het technische binnenklimaat en aan de gebruikersgerelateerde gezondheid, op basis van de ambitie van de organisatie.

In de ondersteuning van DGMR hebben we het WELL-certificaat Plantinum behaald, waarbij Bureau de Bont met name ondersteund heeft in het trainen, faciliteren en aanjagen van de ‘zachte’ kant van de standaard. Met de vooruitblik op het terugkomen naar kantoor in het ‘nieuwe normaal’ en met het toekomstperspectief op het continue stimuleren van gezondheid in de toekomst, denken we graag met u mee over hoe de WELL-standaard hierin kan ondersteunen.

Tobias Somers

Tobias Somers

Organisatieontwikkelaar