Selecteer een pagina

Bureau de Bont: sterk in ontwikkeling!

Klik hier voor een nadere kennismaking met de organisatie

Aanjagen en implementeren van innovatie

Klik hier voor meer informatie over het versterken van de New Business & Marketing afdeling

Succesvol verwerven van opdrachten en contract

Lees hier meer over de leergang Accountmanagement in de zorg

Het ontwikkelen en implementeren van een projectmanagement applicatie

Klik hier voor meer informatie over de toekomst van kwaliteitsmanagement

Al onze trajecten zijn maatwerk, omdat geen organisatie hetzelfde is

En omdat ook geen mens hetzelfde is, stellen onze mensen zich aan u voor

Inzicht in de eigen Projectsamenwerking

Klik hier voor meer informatie en een gratis QuickScan

Het gaat goed. Maar doen we het ook goed?

Het is druk, medewerkers zijn schaars. Projecten in de bouw worden met moeite bemenst. En het management zet alle zeilen bij om projecten tot een goed einde te brengen. Het gaat dus goed. Maar doen we het ook echt goed? Benutten we het potentieel van onze organisatie wel helemaal?

In veel gesprekken bij directies van bouworganisaties gaat het over het oplijnen van een gezamenlijke manier van werken. Kunnen we een gezamenlijke manier van werken definiëren? En hoe zorgen we ervoor dat het DNA van onze organisatie ook echt tot uiting komt in de manier waarop we ons werk doen?

Veel organisaties worstelen met het doorvertalen van hun eigen identiteit in het dagelijkse werk. Terwijl dat juist essentieel is om alle (nieuwe) medewerkers mee te nemen in het DNA van de organisatie. Dan gaat het niet om geprotocolleerde manieren van werken, maar om een eigen werkwijze waarin medewerkers de maximale ruimte krijgen om bij te dragen aan het succes. Vragen die organisaties zichzelf stellen zijn: Wat is nou eigenlijk onze manier van werken? Wat kenmerkt ons in ons dagelijkse werk? En hoe zorgen we ervoor dat nieuwe collega’s zich snel kunnen vinden in onze manier van werken?

Uiteindelijk gaat het hierbij om het gedachtegoed van de organisatie. De basis van dit gedachtegoed ligt natuurlijk in een aantal kernwaarden. Maar juist het inrichten ofwel het doorvertalen van deze kernwaarden naar de dagelijkse praktijk zorgt voor eigenheid. Onze eigen manier van werken passend bij ons unieke gezamenlijke gedrag en wijze waarop we met elkaar ons werk doen. Daarom is het belangrijk die cultuur en kernwaarden concreet te maken. Bijvoorbeeld door dit goed vast te leggen, te communiceren en het mee te nemen in trainingen en opleidingen.

En zoals dat van Bureau de Bont verwacht mag worden: Wij helpen graag om het collectieve gedachtegoed voor organisaties beschikbaar te krijgen, te delen en in de haarvaten van de organisatie te verankeren. En daarmee toe te werken naar een eigen manier van werken. Een eigen manier van werken die niet alleen bekend is op directieniveau, maar een eigen manier van werken die doorleeft wordt in het dagelijkse werk.

Willem de Bont

Willem de Bont

Directeur en Managing consultant