Selecteer een pagina

Bureau de Bont: sterk in ontwikkeling!

Klik hier voor een nadere kennismaking met de organisatie

Aanjagen en implementeren van innovatie

Klik hier voor meer informatie over het versterken van de New Business & Marketing afdeling

Succesvol verwerven van opdrachten en contract

Lees hier meer over de leergang Accountmanagement in de zorg

Het ontwikkelen en implementeren van een projectmanagement applicatie

Klik hier voor meer informatie over de toekomst van kwaliteitsmanagement

Al onze trajecten zijn maatwerk, omdat geen organisatie hetzelfde is

En omdat ook geen mens hetzelfde is, stellen onze mensen zich aan u voor

Inzicht in de eigen Projectsamenwerking

Klik hier voor meer informatie en een gratis QuickScan

Ontwikkeltrajecten met een twist

Het afgelopen jaar hebben we met z’n alleen de slag moeten maken van fysiek naar digitaal werken. Dit heeft een hele omslag gevraagd in ons dagelijkse werk. Ook van organisaties heeft het veel gevraagd om de verbinding tussen medewerkers te blijven stimuleren. Veel ontwikkel- en leertrajecten zijn vorig jaar tijdelijk on-hold gezet.

‘We stellen onze trainingen nog even uit totdat het weer kan’, ‘Met online trainen bereiken we niet zoveel als fysiek trainen’, ‘Echt contact maken lukt niet online’.

Maar is dit verstandig, moeten we niet het leren en ontwikkelen binnen de organisaties blijven stimuleren? We zijn het erover eens dat je online niet alles kan evenaren wat fysiek wel lukt, maar er is heel veel wel mogelijk. Want online leren biedt ons veel kansen: mensen leren beter in hun eigen omgeving en op het moment dat het hun uitkomt. Zodra er weer meer mogelijk is kunnen we de impact van ontwikkeltrajecten vergroten door een combinatie te maken van online en fysieke interventies. Dan combineer je de voordelen van beide kanten. Maar hoe pak je dat aan? Hoe bepaal je het programma van een ontwikkeltraject?

We geven graag een aantal tips:
Voor het ontwerpen van onze online leertrajecten doorlopen wij drie stappen:

Stap 1 | Bepaal de doelen
Denk na over datgene wat je daadwerkelijk wilt bereiken met het ontwikkeltraject. Wat moet het resultaat zijn van het leertraject? Wat moeten deelnemers weten en kunnen na het leertraject?

Stap 2: Bepaal vanuit de doelen de manier waarop (de interventies en werkvormen)
Wees creatief en gebruik de verschillende mogelijkheden. Dit kunnen gezamenlijke interventies zijn maar ook individuele interventies. Denk hierbij aan een gezamenlijke online sessie waarin je de persoonlijke uitdagingen van deelnemers bespreekt. Maar dit kan ook een film zijn met de uitleg van het te leren model welke de deelnemers zelf kunnen bekijken.

Stap 3: Bepaal het totale programma:
Ontwerp met de gekozen interventies en leerdoelen het ontwikkeltraject. Wanneer vindt welke interventie plaats, wat zijn de doelen van deze interventie, welke concrete werkvorm pas je toe, wie neemt hier aan deel, wat vraagt dit qua voorbereiding.

Waar je voorheen startte bij het inplannen van één of twee fysieke trainingsdagen draai je dit nu om. Met het doorlopen van bovenstaande drie stappen ontwerp je hybride ontwikkeltrajecten die aansluiten bij de behoefte van de doelgroep met gegarandeerd resultaat.  

Stel ontwikkeltrajecten niet uit maar ga alvast online aan de slag!

Hoe kijk jij aan tegen leren en ontwikkelen als je naar de toekomst kijkt? Wat heb jij nodig om op korte termijn impact te hebben? Ga hierover het gesprek aan met collega’s uit andere organisaties. Schrijf je in voor de netwerkbijeenkomst van het Human Capital Netwerk op 18 maart, via onze website

Wil je meer informatie hoe wij jullie kunnen ondersteunen in jullie ontwikkelvragen, neem contact op met Maaike Korenstra of Rosa Bosman.

Maaike Korenstra

Maaike Korenstra

Senior organisatieontwikkelaar

Rosa Bosman

Rosa Bosman

Organisatieontwikkelaar