Selecteer een pagina

Human Capital Netwerk – Persoonlijke ontwikkeling in projectgeoriënteerde organisaties

24 juni 2021

0,00 (excl. btw)

Het afgelopen jaar heeft veel in het teken gestaan van handelen in het moment, praktische problemen aanpakken en zorgen dat het werk doorloopt. De afgelopen tijd horen we van steeds meer mensen en organisaties dat ze graag weer meer tijd willen investeren in het ontwikkelen van medewerkers. Gelukkig maar, want zoals we al eerder bespraken is het ontwikkelen van medewerkers van essentieel belang voor de toekomst van iedere organisatie.

Maar we weten ook allemaal hoe moeilijk het kan zijn om hier tijd en aandacht voor te krijgen in organisaties die vooral gericht zijn op presteren in projecten. En als je dan al ruimte en tijd hebt om hier aandacht aan te besteden, hoe zorg je er dan voor dat je de juiste zaken inzet om mensen een stapje verder te helpen? Ga je je POP cyclus opzetten/uitbreiden? Meer opleidingen aanbieden? Leidinggevenden verplichten elke week persoonlijk contact te hebben met hun medewerkers?

Niet alle medewerkers hebben hetzelfde nodig in hun persoonlijke ontwikkeling. Het herkennen van wat iemand nodig heeft om ze een stapje verder te helpen is van belang, omdat een goed bedoelde maar verkeerd getimede interventie zomaar averechts kan werken.

In de verandering van mensen en organisaties zijn een aantal fases te onderscheiden die iedereen doorloopt. Als je deze fases in je organisatie en in medewerkers kan herkennen, kun je van daaruit de juiste interventies inzetten om ontwikkeling te stimuleren. Juist in deze tijd van veel afstand zijn de signalen die hierover worden afgegeven subtieler en heb je minder kansen om deze op te pakken.

Graag nemen we je mee in de verschillende fases en hoe je deze kan herkennen. Daarnaast gaan we met elkaar het gesprek aan over jouw eigen ervaringen en hoe we hierin van elkaar kunnen leren.

Om ons netwerk nog beter aan te doen sluiten op de uitdagingen uit de dagelijkse praktijk, betrekken we een aantal mensen iets intensiever in de voorbereiding van onze bijeenkomsten. Vanuit deze rol zullen Erik van de Heijde van DGMR, Henk van Evert van De Twee Snoeken en Jennifer Smits van Van Hattum en Blankevoort aanwezig zijn om hun eigen ervaringen te delen en met jullie het gesprek aan te gaan over kansen en mogelijkheden.

De online bijeenkomst van het Human Capital Netwerk in de bouwsector staat op 24 juni a.s. in het teken van het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling in projectgeoriënteerde organisaties.

We organiseren een aantal keer per jaar een online bijeenkomst waar we elkaar inspireren en met elkaar sparren. Vanuit Bureau de Bont wordt er vanuit een inhoudelijke expertiserol meegekeken door onze medewerkers of een externe gastspreker. De precieze inhoud van de bijeenkomst bepalen we aan de hand van de actualiteit, maar mocht je onze online bijeenkomsten niet willen missen, zet ze in je agenda of schrijf je alvast in.

In het kort

Wanneer?

24 juni 2021
15.00-17.00 uur

Doelgroep

De bijeenkomst is voor alle HR- en opleidingsspecialisten in de brede bouwsector.

Investering

De online bijeenkomst wordt door Bureau de Bont kosteloos aangeboden.

Locatie

Digitaal.

De online bijeenkomst van het Human Capital Netwerk in de bouwsector staat op 24 juni a.s. in het teken van het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling in projectgeoriënteerde organisaties.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Maaike Korenstra en Rosa Bosman.