Selecteer een pagina

Inspiratiesessie ‘De Kwaliteitsinfluencer in de zorg’

28 januari 2021

49,00 (excl. btw)

Wat is de overeenkomst tussen een kwaliteitscoördinator en een populaire vlogger?

Bedrijven die hun reputatie willen versterken of hun succes willen vergroten, schakelen steeds vaker de hulp in van externe influencers. Ze betalen grof geld om geloofwaardigheid of likeability in te kopen bij hun doelgroepen. Zou de zorgsector het bedrijfsleven hierin gaan volgen? Tegenwoordig kan dat een keuze zijn, maar veel organisaties vergeten dat ze al een belangrijk leger aan influencers over het hoofd zien. Namelijk: hun eigen medewerkers.

Influencers zijn medewerkers die bewust worden ingezet om invloed uit te oefenen op het gedrag van een beoogde doelgroep. Met deze definitie kan bijna iedereen influencer zijn! Maar we zien hierin voor de kwaliteitsadviseurs en beleidsmedewerkers wel een heel bijzondere kans. Er is namelijk vaak nog sprake van een grote afstand tussen de wereld van kwaliteitsmanagement, het beleid en de dagelijkse praktijk van een zorgteam. Het werk van de kwaliteitsadviseurs en de beleidsmedewerkers leidt veelal tot uitstekende notities, adviezen en rapporten. Maar daarmee raakt het nog niet altijd de bezieling en het gedrag van de medewerkers in de organisatie. En heeft het dus niet de maximale impact. Voor je het weet worden deze herkenbare patronen gelabeld als implementatieproblemen of een reactieve cultuur. En dat terwijl iedereen met hart en ziel voor de zorg werkt.

Wat zou er gebeuren als kwaliteitsadviseurs en beleidsmedewerkers in zorgorganisaties zich meer gaan manifesteren als kwaliteitsinfluencer? Deze inspirerende vraag staat centraal in de volgende inspiratiesessie op 28 januari a.s.

Geïnspireerd op de laatste social media trends organiseren wij op 28 januari 2021 van 16.00 – 18.00 uur een inspiratiesessie over de nieuwe manier van invulling geven aan een kwaliteitscoördinerende rol, onder de noemer ‘de kwaliteitsinfluencer’.Wij bieden je de inspiratie en handvatten om de rol van kwaliteitsverantwoordelijke nóg leuker te maken; maar wellicht nog belangrijker – om de impact van de rol nog verder te vergroten!

Wat mag je verwachten?

  • Veel leuke inzichten hoe je de rol van kwaliteitscoördinator naar een volgend niveau kunt brengen in jouw zorgorganisatie
  • Concrete tips om je impact als kwaliteitscoördinator te vergroten
Categorie:

In het kort

Wanneer?

28 januari 2021
16.00-18.00 uur

Investering

€ 49,- (excl. btw)

Doelgroep

Kwaliteitscoördinatoren, -managers, kwaliteits-, beleidsmedewerkers en auditoren.

Locatie

Digitaal

 

Wij bieden je de inspiratie en handvatten om de rol van kwaliteitsverantwoordelijke nóg leuker te maken; maar wellicht nog belangrijker – om de impact van de rol nog verder te vergroten!

Wilt u meer weten over het kwaliteitsnetwerk zorg, onze onderscheidende aanpak of BdB Zorg en onze dienstverlening? Neem dan contact op met Sanne Huisman of Kim van der Weel.