Selecteer een pagina

Tweedaagse Masterclass ‘Voorkomen van Bleeders in Bouwprojecten’ (VBIB)

3 november en 17 november 2020

595,00 (excl. btw)

Bleeders zijn een gegeven

Iedere bouwer heeft ze, en iedere bouwer wil er het liefst helemaal van af, faalkosten oftewel ‘bleeders’ die leiden tot tegenvallende (financiële) projectresultaten. Toch blijken ze hardnekkig. Vaak zijn het één of enkele tegenvallende projecten die het totale organisatieresultaat naar beneden trekken. Bovendien kunnen problemen in het ene project hun doorwerking hebben in andere projecten. Juist in deze tijd zien we dat uitloop van de planning, onzekerheid en inefficiëntie bij bouwprojecten toenemen. De gedwongen autonomie en het werken op afstand maken deze bekende risicofactoren alleen maar groter.

Bleeders drastisch verminderen

Bleeders zijn niet volledig te voorkomen, hoe goed we ons best ook doen. Toch blijkt telkens bij analyses achteraf dat er wel degelijk meer te doen was geweest. Zowel in het voorkomen van bleeders als in het beperken van de impact ervan, als ze zich onverhoopt toch voordoen. Hoe kan jij het verschil maken in het vroeg signaleren en voorkomen van deze risico’s? Daar gaat onze tweedaagse Masterclass over.

De 2-daagse Masterclass Voorkomen van Bleeders in Bouwprojecten (VBIB)

Bureau de Bont en BDO Advisory hebben de handen ineengeslagen en een Masterclass ontwikkeld die deelnemers beter in staat stelt bleeders tijdig te onderkennen en hiernaar te handelen. De Masterclass hebben we inmiddels al vijf keer met succes afgerond. Tijdens de Tweedaagse Masterclass combineren we theorie en praktijk; we geven een introductie op het onderwerp, bespreken voorbeelden uit de praktijk en doen hierbij hele praktische handreikingen. Daarbij hebben we aandacht voor zowel de organisatie als de individuele medewerker én voor de harde en zachte factoren die een rol spelen. Op die manier willen we zowel inzicht verschaffen als aanzetten tot actie.

Werkvorm

Naast het delen van voorbeelden uit de praktijk en praktische tips en tools gaan deelnemers ook zelf aan de slag met concrete opdrachten en oefeningen. We verwachten van deelnemers een actieve bijdrage door het delen van eigen voorbeelden en ervaringen.

Bent u (mede)verantwoordelijk voor het financiële succes van bouwprojecten? Dan is deze Masterclass wellicht iets voor u.

Categorie:

In het kort

Wanneer?

Tweedaagse Masterclass: 3 november en 17 november 2020
(09.00-17.00 uur)

Investering

€ 595,- (excl. btw)

Doelgroep

Professionals die (mede)verantwoordelijk zijn voor het financiële succes van bouwprojecten.

Locatie

Digitaal

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 1. Module introductie bleeders
  Wat zijn bleeders in de bouw?
 1. Module verdieping bleeders
  Wat zijn de veel voorkomende oorzaken binnen bouwprojecten (aan de hand van praktijkvoorbeelden)?
 1. Module samenwerking & gedrag
  Wat leert de psychologie ons van groepsgedrag in het ontstaan en voorkomen van bleeders? 
 1. Module weak signals
  Hoe kunnen we bleeders vroegtijdig signaleren?
   
 1. Module contractmanagement en claims
  Wat zijn de belangrijke oorzaken voor bleeders per contractvorm en hoe kunnen we deze mitigeren?

  Hoe kunnen we de slagingskans, impact van claims en grote VTW’s verhogen? 
 1. Module risicomanagement
  Welke risicomanagement aanpak is effectief in het voorkomen van bleeders?

Mocht u geïnteresseerd zijn in een in-company Masterclass, laat het ons weten, dan maken wij een voorstel op maat voor u. Neem dan contact op met Lex Halsema en Gertjan Wessels.

Deze Masterclass organiseren wij samen met BDO Advisory / Risk Advisory Services.