Selecteer een pagina

Tweedaagse Masterclass ‘Voorkomen van Bleeders in de Bouw’ (VBIB)

7 mei en 23 mei 2019

995,00 (excl. btw)

Bleeders in de bouw zijn een gegeven

De afgelopen jaren zijn verschillende organisaties in de bouw, zowel bij grote als bij kleine projecten, weer opgeschrokken door financiële problemen, die ze niet aan zagen komen. En dat is schrikken, want zo kun je opeens geconfronteerd worden met een enorme strop. De consequentie is dat op de andere projecten een goed resultaat dient te worden gehaald om dit ene verlies te compenseren.

Of zijn deze toch te voorkomen?

Het realiseren van projecten blijft voor een belangrijk deel mensenwerk en een 100 % garantie voor het voorkomen van financiële problemen bestaat helaas niet.
Toch hebben wij ervaren dat je, door alert te zijn en vroegtijdig de juiste signalen op te vangen, deze aan kunt zien komen én dus voorkomen. Op basis van deze ervaring hebben wij, samen met BDO Accountants, een masterclass ontwikkeld voor iedereen, die hierbij betrokken en verantwoordelijk is:

De 2-daagse masterclass Voorkomen van Bleeders in Bouwprojecten (VBIB)

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Blok 1: Oorzaken:

  • Wat zijn de belangrijkste oorzaken in de projectstructuur en aanpak van financiële problemen?
  • Wat zijn de belangrijkste gedragsrisico’s binnen projectteams die kunnen leiden tot financiële problemen?

Blok 2: Weak signals:

  • Wat hoor je in de wandelgangen en zie je op de bouwplaats voordat een financieel probleem optreedt?
  • Hoe kan ik vanuit mijn rol die signalen zo goed en zo snel mogelijk opvangen?

Blok 3: Mini-colleges:

  • Wat zijn de structurele oplossingen op het gebied van risicomanagement, projectmanagement en contractmanagement waarmee we ze kunnen voorkomen?

Blok 4: Implementatie en invloed

  • Hoe vergroot je jouw invloed in de (project)organisatie om de oplossingen te implementeren?

In het kort

Wanneer?

Tweedaagse Masterclass:
7 en 23 mei 2019
(09.00-17.00 uur)

Investering

€ 995,- (excl btw)

Doelgroep

Professionals die (mede)verantwoordelijk zijn voor het financiële succes van bouwprojecten.

Locatie

Bureau de Bont
Koningin Wilhelminalaan 12
3818 HP  Amersfoort

Bureau de Bont biedt naast verschillende trainingen en leergangen voor professionals in de Bouw en Zorg ook een aantal Masterclasses in de Bouw.

Een Masterclass biedt een verdieping op een bepaald onderwerp, waarbij het niet alleen gaat om het weten, begrijpen en het aanleren van vaardigheden, maar vooral ook om inzicht en overzicht. Deelnemers worden uitgedaagd om eigen ervaringen mee te nemen en deze, samen met andere deelnemers te evalueren, waarbij het eigen handelen, de invloed en impact op anderen centraal staan.
Elke Masterclass wordt begeleid door een senior organisatieontwikkelaar van Bureau de Bont en specialisten op het specifieke vakgebied.

Bent u (mede)verantwoordelijk voor het financiële succes van bouwprojecten? Dan vindt u rechts alle informatie over deze masterclass. Of wilt u zo vriendelijk zijn deze door te sturen naar uw collega?

Mocht u geïnteresseerd zijn in een in-company Masterclass, laat het ons weten, dan maken wij een voorstel op maat voor u. Neem dan contact op met Lex Halsema.

Deze Masterclass organiseren wij samen met BDO Advisory / Risk Advisory Services.