Selecteer een pagina

Bureau de Bont: sterk in ontwikkeling!

Klik hier voor een nadere kennismaking met de organisatie

Aanjagen en implementeren van innovatie

Klik hier voor meer informatie over het versterken van de New Business & Marketing afdeling

Succesvol verwerven van opdrachten en contract

Lees hier meer over de leergang Accountmanagement in de zorg

Het ontwikkelen en implementeren van een projectmanagement applicatie

Klik hier voor meer informatie over de toekomst van kwaliteitsmanagement

Al onze trajecten zijn maatwerk, omdat geen organisatie hetzelfde is

En omdat ook geen mens hetzelfde is, stellen onze mensen zich aan u voor

Inzicht in de eigen Projectsamenwerking

Klik hier voor meer informatie en een gratis QuickScan

Organisatieontwikkeling in tijden van Corona?

Op dit moment zou ik wensen dat ik in mijn werk directer van betekenis zou kunnen zijn voor mensen en organisaties die getroffen worden door de Corona-maatregelen. Als organisatieontwikkelaar ben ik een dienstverlener pur sang en wil ik niets liever dan helpen bij het vinden van oplossingen voor actuele organisatievraagstukken.

Voor nu kies ik echter voor gepaste afstand. De prioriteit is duidelijk, aan organisatieadvies is even geen behoefte. Ik vind het overigens indrukwekkend om te zien hoe organisaties die op veel terreinen hun processen niet op orde hebben er nu – in tijden van crisis – wel in slagen om verbinding te organiseren, helder te communiceren en overtuigend leiding te geven aan de urgente uitdagingen. Chapeau voor alle bestuurders en managers die hierbij betrokken zijn!

Ik ben net begonnen aan het luisterboek van Dick Swaab (Wij zijn ons brein). Super interessant om te begrijpen hoe onze hersenen de leiding nemen als er sprake is van een noodsituatie of crisis. Zodra er sprake is van een stressvolle situatie zet ons brein twee systemen in werking. Het sympathisch zenuwstelsel zorgt bijna onmiddellijk voor de ‘strijdreactie’, die ons lichaam klaarstoomt voor actie. Na een korte tijd treedt een tweede systeem in werking. De hypofyse geeft onze bijnieren de opdracht cortisol te produceren, waardoor er meer energie vrijkomt om met de stressvolle situatie om te gaan. Beide stresssystemen zijn bijzonder nuttig, omdat ze ons in staat stellen om in situaties adequaat te handelen. Iets van deze theorie zal ongetwijfeld ook de verklaring zijn voor het hamstergedrag onder consumenten.

Over hamsteren gesproken. Ik ben benieuwd wanneer er de komende dagen weer ruimte komt om na te denken over de periode na de Corona-crisis; hoe komen we sterk uit de crisis? Maar ook: welk achterstallig onderhoud in organisaties kan juist in deze goed opgepakt worden? Ik denk bijvoorbeeld aan opschonen van documentbeheerssystemen, actualiseren van beleidsnotities, opstellen van projectplannen, 2e en 3e lijnscontroles op de dossiers en (online) opleiden van ondersteunende medewerkers.

Wat dat betreft staat organisatieontwikkeling nooit stil en dat is een beste geruststelling voor mij en mijn collega’s. Genoeg te doen!

Oscar Schneider

Oscar Schneider

Directeur en Managing consultant