Selecteer een pagina

Bureau de Bont: sterk in ontwikkeling!

Klik hier voor een nadere kennismaking met de organisatie

Aanjagen en implementeren van innovatie

Klik hier voor meer informatie over het versterken van de New Business & Marketing afdeling

Succesvol verwerven van opdrachten en contract

Lees hier meer over de leergang Accountmanagement in de zorg

Het ontwikkelen en implementeren van een projectmanagement applicatie

Klik hier voor meer informatie over de toekomst van kwaliteitsmanagement

Al onze trajecten zijn maatwerk, omdat geen organisatie hetzelfde is.

En omdat ook geen mens hetzelfde is, stellen onze mensen zich aan u voor.

Tweedaagse training Projectmatig Werken in de Zorg en Welzijn

Projectmatig Werken in de Zorg en Welzijn is een beproefde en intensieve training van twee dagen. Het is immers een hele kunst te bepalen welke thema’s een projectmatige aanpak vragen en welke beter in het primaire proces. Een nog grotere kunst is het om de juiste scope te bepalen, om vooraf te bedenken wat het gaat kosten, hoeveel tijd het vraagt en verdere projectcontext. Ook om de vaart in een project te houden en het beoogde resultaat tijdig op te leveren, binnen het afgesproken budget. Hoe ga ik om met projecten in de hectiek van de dag? Hoe creëer ik draagvlak, hoe ga ik om met weerstand, met tegengestelde belangen?

In deze training krijg je tips en tricks voor het managen van een project, ga je aan de slag met dilemma’s uit je eigen praktijk en hoe jij hiermee om kan gaan. Uiteraard krijg je hierbij handreikingen en adviezen van de ervaren trainers en de andere deelnemers.
Deze training levert ingrediënten en handvatten voor iedereen om zich te bekwamen in de praktische kant van projectmatig werken en jouw persoonlijke stijl als projectleider te verbeteren.

Inhoud programma

In deze tweedaagse training leer je enerzijds de praktische kant van projectmatig werken: scope, projectplan, methodiek en vormgeving. Anderzijds is er aandacht voor de menskant van projectmatig werken: botsende belangen, dreigende afwijkingen, communicatie, beïnvloeden, overtuigingskracht, duwen en trekken en draagvlak creëren.

Voor directie- en managementteams hebben wij een specifiek aanbod.
Klik hier voor meer informatie.

Effect voor deelnemer en organisatie

In de tweedaagse training Projectmatig Werken in de Zorg en Welzijn leer je hoe je het beste uit jezelf kunt halen als projectleider.

  • Je hebt kennis opgenomen en handige werkwijzen eigen gemaakt hoe om te gaan met scope, opzet, voortgang en afronding van een project.
  • Je hebt praktische handvatten gekregen over eigen casuïstiek, de dilemma’s die je daarin kunt tegenkomen en waar je eigen belemmeringen en mogelijkheden liggen.
  • Je hebt je persoonlijke projectleidersstijl verbeterd.
  • Je creëert een lerend netwerk met andere projectleiders in de zorg en wisselt kennis uit.

Het beïnvloedt rechtstreeks jouw aanpak: leren, verdiepen en effectiever omgaan met de rol van projectleider.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor (aankomend) projectleiders/managers, (aankomend) projectmedewerkers, beleids- en kwaliteitsmedewerkers, managers Primair Proces en managers Ondersteunende Diensten.

Wanneer

Trainingsdag 1 is op 22 januari 2019. Drie weken later op 12 februari volgt dag 2. De trainingsdagen zijn van 9.00 – 16.30 uur. Voor een aangename lunch wordt gezorgd.

In de aanloop van de training vragen we je jouw casus toe te sturen en ontvang je voorbereidend leeswerk.

Meer weten?

Wil je meer weten over de tweedaagse training Projectmatig Werken in de Zorg, onze onderscheidende aanpak of over andere mogelijkheden om verbeteringen te bewerkstelligen binnen jouw eigen organisatie?

Deze training is ook uitstekend als ‘in house’ te verzorgen, met eigen cases en een mix van collega’s als opdrachtgever en projectleider. Neem dan contact op met Laurens Schiks.

Laurens Schiks

Laurens Schiks

Managing consultant

In het kort

Wanneer?

Dag 1: 22 januari 2019 (09.00-16.30 uur)
Dag 2: 12 februari 2019 (09.00-16.30 uur)

Investering

€ 795,- (excl. btw)

Doelgroep

(Aankomend) projectleiders/managers, (aankomend) projectmedewerkers, beleids- en kwaliteitsmedewerkers, managers Primair Proces en managers Ondersteunende Diensten.

Locatie

Bureau de Bont
Koningin Wilhelminalaan 12
3818 HP Amersfoort