Selecteer een pagina

Bureau de Bont: sterk in ontwikkeling!

Klik hier voor een nadere kennismaking met de organisatie

Aanjagen en implementeren van innovatie

Klik hier voor meer informatie over het versterken van de New Business & Marketing afdeling

Succesvol verwerven van opdrachten en contract

Lees hier meer over de leergang Accountmanagement in de zorg

Het ontwikkelen en implementeren van een projectmanagement applicatie

Klik hier voor meer informatie over de toekomst van kwaliteitsmanagement

Al onze trajecten zijn maatwerk, omdat geen organisatie hetzelfde is

En omdat ook geen mens hetzelfde is, stellen onze mensen zich aan u voor

Inzicht in de eigen Projectsamenwerking

Klik hier voor meer informatie en een gratis QuickScan

Aanjagen en implementeren van innovatie bij Vialis

In januari 2017 is het New Business & Marketing team van Vialis van start gegaan. Dit team kan worden gezien als de ogen en oren op het gebied van trens & ontwikkelingen die van invloed zijn op het werkdomein van Vialis. Ze zijn ervoor verantwoordelijk toekomstige producten en diensten van Vialis te bedenken en uit te rollen tot marktwaardig product en/of dient. Als mede het stimuleren van creativiteit binnen de gehele organisatie.

Probleem:

Na ongeveer een jaar heeft het team samen geconcludeerd dat er behoefte was aan een extra rol binnen het team. Namelijk de rol van projectleider/aanjager/implementator. Iemand die zich focust op de voortgang van alle lopende ideeën en het team ondersteunt bij het continue blijven boeken van deze voortgang. Dit met als voornaamste doel de doorlooptijd van idee tot marktwaardig product of dienst te versnellen en de executiekracht van het team te vergroten.

Oplossing: 

Sinds oktober 2017 vervult Sjoerd van Loon deze rol bij Vialis. In de eerste maanden is inzichtelijk gemaakt wat de status is van alle lopende ideeën. Waarna op basis van beschikbare teamcapaciteit, indicatie van de tijd die nodig is om een idee tot marktwaardig product/dienst uit te werken, en prioriteringscriteria gezamenlijk is gekeken op welke ideeën de focust ligt de komende tijd.

Wekelijks is er een overleg met de verschillende teamleden om de voortgang van de ideeën te besproken en te bepalen welke acties er nodig zijn om voortgang te blijven borgen. In samenspraak met de teamleden wordt er afgestemd wie deze acties oppakt, vanaf een bepaalde fase kan de keuze worden gemaakt om het idee volledig over te dragen. In deze situaties vervult Sjoerd de rol van projectleider voor dat betreffende idee.

Onze opdrachtgever: 

De leefbaarheid van ons land kan beter. Dat vinden we bij Vialis. En dat vinden gelukkig nog heel veel partijen mét ons. Iedereen levert daarin zijn eigen bijdrage; wij ook.

Dat doen wij door de doorstroming op de weg en het water te verbeteren. Door duurzaamheid te stimuleren. En door de veiligheid te vergroten. Dat is waar we ons hard voor maken, en dat is ook waar we vanuit ons werkdomein ‘infrastructuur en mobiliteit’ invloed op hebben. 

We doen dat door infrastructuur intelligent te maken. Met slimme oplossingen en technologie. En door onze verbindende kracht in te zetten. Zo verbeteren we de veiligheid, duurzaamheid en doorstroming. En zo brengen we Nederland vooruit.

Vialis opereert in Nederland binnen het domein van infrastructuur en mobiliteit. Wij adviseren en ontwerpen, realiseren en beheren intelligente systemen. (Bron: https://www.vialis.nl/nl/over-ons)