Selecteer een pagina

Gezond organiseren is ons vak!

Cliënten met zorg- en ondersteuningsvragen willen graag de onverdeelde aandacht van deskundige zorgverleners. Professionals in het zorgveld willen graag betekenisvol zijn voor hun cliënten. Zorg- en welzijnsorganisaties staan voor de opdracht om de goede randvoorwaarden te regelen voor een optimaal samenspel tussen de cliënt en de medewerker. Dat vraagt om efficiënte processen en systemen, vakbekwame en bevlogen medewerkers, sterke teams en samenwerking op elk niveau van de organisatie. Om gezond organiseren op basis van vakmanschap, verbinding en vertrouwen.

Zo kunnen wij u helpen!
Wij zetten onze strategische coaches, organisatieontwikkelaars, accountmanagers, trainers, projectleiders en auditors graag voor u in bij het vinden van passende antwoorden op uw organisatievraagstukken.

Medisch Leiderschap

Artsen pleiten al jaren voor medisch leiderschap en roepen daarmee de gehele beroepsgroep op tot verandering. Een pleidooi voor meer regie over de inhoud van hun vak, meer impact op de organisatie van zorg en meer invloed buiten de spreekkamer.

Projectmanagement

Wij helpen u om de projecten in uw organisatie te laten slagen. Door uw projectleiders en projectteams te ondersteunen met opleidingen, projectstartups en projectmonitoring. En door het leveren van een tijdelijke projectleider of programmamanager.

Verpleegkundig leiderschap in de ouderenzorg

Verpleegkundigen zijn een onmisbare schakel tussen de dagelijkse praktijk van zorg en het beleid en bestuur in zorgorganisaties. Tegelijkertijd is het verloop van verpleegkundigen binnen de ouderenzorg hoog omdat hen vaak onvoldoende uitdaging geboden wordt. Het ontwikkelen van verpleegkundig leiderschap is daarom nú nodig voor een duurzame toekomst van de sector.

Kwaliteit en veiligheid

Wij helpen u om de basis op orde te krijgen. Geen dichtgetimmerde kwaliteitssystemen, maar een goede balans tussen duidelijke afspraken en professionele ruimte. Met evenwicht tussen merkbare en meetbare kwaliteit. En garantie op het kwaliteitskaders en de ISO/HKZ-normen.

 

Efficiënte processen

Wij helpen u om de kernprocessen van uw organisatie te beschrijven, in te richten en te verbeteren. Met oog voor de bedoeling: medewerkers die goed gefaciliteerd worden. En met aandacht voor de kritische punten en de weerbarstige praktijk.

Managementstructuur en leiderschap

Wij helpen u met het (her)ontwerp van een passende managementstructuur. Vanuit een duidelijke visie op organiseren. Met aandacht voor samenbindend leiderschap en optimaal samenspel tussen lijnmanagers en managers van ondersteunende diensten.

Competente medewerkers

Wij helpen u bij het werken aan een optimaal leer- en veranderklimaat en de bij persoonlijke ontwikkeling van uw medewerkers. Door het ondersteunen van uw Academy en door het verzorgen van maatwerktrajecten voor uw (team)managers, beleidsadviseurs, auditors, projectleiders en medewerkers van ondersteunende diensten.

 

Sterke teams

Wij helpen u met het bouwen aan sterke management-, wijk- en zorgteams. Door het ontwikkelen van een duidelijk teamkader en een goede ondersteuningsstructuur voor deze teams. Met aandacht voor teamontwikkeling, samenwerking en teamreflectie.

Accountmanagement in de zorg

Wij helpen u met het (door)ontwikkelen van het zorgverkoopproces en het versterken van accountmanagement in uw organisatie. Met aandacht voor stakeholdermanagement, relatiebeheer, contractmanagement en aanbestedingen.

 

Referenties

 

 

Wilt u vrijblijvend een uurtje met ons sparren?