Selecteer een pagina

Onze visie op Medisch Leiderschap

Artsen pleiten al jaren voor medisch leiderschap en roepen daarmee de gehele beroepsgroep op tot verandering. Een pleidooi voor meer regie over de inhoud van hun vak, meer impact op de organisatie van zorg en meer invloed buiten de spreekkamer. De roep om medisch leiderschap is dus een roep om een fundamentele herziening van wat het betekent om arts te zijn: minder hiërarchisch en meer in teamverband en van binnen naar buiten de spreekkamer. Wij ondersteunen zorgorganisaties om gehoor te geven aan dit pleidooi. Door middel van ons unieke leiderschapstraject helpen wij organisaties het potentieel van artsen te vergroten en daarmee hun impact op organisatieontwikkeling te optimaliseren.

Ons aanbod: incompany medisch leiderschapstrajecten

De ontwikkeling van medisch leiderschap vindt plaats op drie niveaus. Ieder individu kent zijn of haar eigen ontwikkeling met bijbehorend eigen tempo. Daarnaast ontwikkelt de medische staf zich gezamenlijk vanuit een gedeeld beeld over medisch leiderschap. Tot slot heeft de ontwikkeling van medisch leiderschap impact op organisatieontwikkeling en het samenspel tussen de medische staf en de organisatie. Precies deze drie niveaus vormen de basis van het medisch leiderschapstraject van Bureau de Bont.

 

Persoonlijk: groei in regie

 •  Ontwikkelen persoonlijke leiderschapsstijl
 •   Individuele coachingstrajecten
&

Medische staf: groei in impact

 • Ontwikkelen gedeelde definitie medisch leiderschap
 • Vergroten kennis en vaardigheden

Organisatie: groei in samenspel

 •  Aan de slag met casuïstiek uit de dagelijkse praktijk
 • Groeien als sterke samenwerkingspartner binnen de organisatie
Jesper van der Waal

Jesper van der Waal

Managing consultant

Mathilde Berghout

Mathilde Berghout

Organisatieontwikkelaar

Wie zijn wij en waarom doen we wat we doen

Het programma is ontwikkeld en wordt begeleid door Jesper van der Waal – specialist leiderschap en samenspel en Mathilde Berghout – gepromoveerd op het thema medisch leiderschap aan de Erasmus Universiteit. Dit heeft geresulteerd in een programma dat zich richt op het opleiden van artsen en de ontwikkeling van de organisatie waarin zij werken.

Het programma wordt uitgevoerd in samenwerking met ons netwerk van coaches, gastsprekers, organisatieontwikkelaars en vooraanstaande medisch leiders.

Klik hier voor meer informatie rondom het medisch leiderschapstraject in de ouderenzorg.

Bekijk hieronder onze content over het thema Medisch Leiderschap

 

 

Wilt u vrijblijvend een uurtje met ons sparren?

 

 

   

   

   

  Vul uw gegevens in en wij nemen contact op om een vrijblijvend gesprek in te plannen

   Medical leadership - proefschrift

   Vul uw gegevens in en ontvang het proefschrift als PDF in uw mailbox.